Electronic Beats Poland

5 najlepszych tex-mexów w Warszawie

Tex-Mex to najpopularniejszy typ ulicznego jedzenia na świecie. Tacosy są pyszne, dobre, smaczne, wspaniałe i wygodne w jedzeniu. Ale do niedawna w Warszawie znaleźć miejsce z  dobrą meksykańską kuchnią, zakrawało na cud. A żeby jeszcze w swojej  ofercie posiadali tacosy, to już w ogóle (nawet taki food truck jak Jakie Taco, ze świetnymi quesadillami, nie posiadał w ofercie tacosów ). Postanowiliśmy przygotować krótką listę miejsc do których warto się wybrać w poszukiwaniu dobrego Meksyku.

 

Zdjęcie pochodzi z fanpage’a La Sirena

La Sirena

No nie mogło być inaczej. La Sirena jest w tym momencie chyba najlepszą miejscówką (bez kółek) w Warszawie, która serwuje meksykańską kuchnię. Plus, co jest też istotne – ich ostra salsa jest naprawdę ostra, co czasami grozi lekkim bólem w trakcie posiłku, ale warto podjąć ryzyko jeśli dostajecie najlepszą meksykańską kuchnie w stolicy.

Wprawdzie nie świstaki, ale kucharze.Nie sreberka, tylko tortille.Zwijamy najlepiej. 😎🌵🌯Burrito Short Ribs🌯🌵

Gepostet von La Sirena: The Mexican Food Cartel am Dienstag, 24. Januar 2017

Taco Libre

Miejscówka nominowana do tegorocznej Warszawskiej Pyzy. My pierwszy raz mieliśmy okazję sprawdzać tacosy od nich dobre dwa lata temu i po dziś dzień, gdy tylko jest okazja, zatapiamy zęby w te wypełnione wołowiną i ananasem. Umieją zrobić taco tak jak trzeba – czyli połączyć ostre, słone, słodkie, chrupiące, miękkie w jedno idealne danie trzymane w dłoni.

Bar Pacyfik

Chociaż czasami trudno odciągnąć wzrok od ich drinków z mezcalem, szotów tequili i piwa z sokiem pomidorowym, to gdy zgłodniejemy, nie mamy na co narzekać. Założycielki lata temu dobrze karmiły tacosami z food trucka, teraz tamte skillsy przeniosły do świata naziemnego jedzenia. I na szczęście – bo połączenie alkoholi i jedzenia jest idealne.

Chilaquiles koreanos: totopos smażone z naszą turbo pyszną kimchi, jajko sadzone, kwaśna śmietana, bekon, szczypior, biały ser i więcej kimchi 💓💓💓

Gepostet von Bar Pacyfik am Samstag, 5. August 2017

Gringo

Królowie warszawskiego burrito. I kucharze, którzy jak dają awokado to takie ilości, że nie ma co zbierać, bo wkrajają pewnie z pół tego warzywa do każdego dania. A że awokado to jadło bogów to każde miejsce, które go nie skąpi w swojej karcie, zasługuje na poklask. Chociaż fajnie by było jakby można było częściej bez problemów zamówić u nich tacosy – jak dotąd na cztery próby (w miejscówce przy Cudzie nad Wisłą) udało nam się zjeść tacosy raz – były pyszne.

Kiedy bierzesz na wynos, a droga do domu wydaje się zbyt długa 😋😋 #nachos

Gepostet von GringoBar am Donnerstag, 24. August 2017

Tio Malo

Bardzo dobre tacosy. Świetne ostre salsy. I dobre meksykańskie napoje, które mogą was poratować jeśli postanowicie sprawdzić te dania, które mają ostrzeżenia na temat ostrości na tablicy menu. No i osobiście uważamy, że nie ma lepszego sposobu na jedzenie tacosów niż korzystanie z pobliskiego food trucka.

Published January 25, 2018.